Hva koster service og reparasjoner på bilen?

Ny prismerking av bil­service

En ny mal for merking av priser på service og reparasjoner på bilverksted skal gjøre det lettere å se hva det koster å ha bilen på verksted.

NY PRISMERKING AV VERKSTEDSTJENESTER: Ny mal for merking av vanlige verkstedstjenester hos bilverksted skal gjøre det lettere for forbrukere å sammenlikne priser. Foto: Minerva Studio / Shutterstock / NTB scanpix
NY PRISMERKING AV VERKSTEDSTJENESTER: Ny mal for merking av vanlige verkstedstjenester hos bilverksted skal gjøre det lettere for forbrukere å sammenlikne priser. Foto: Minerva Studio / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Én ting er at det kan være sprikende hva verkstedene finner av feil på bilen din, som Dinside avslørte ved en test av fem bilverksteder. Men det er ingen hemmelighet at det også kan være store prisforskjeller på service og reparasjoner på bilverksteder.

Nå har Norges Bilbransjeforbund og Forbrukerombudet utarbeidet en mal for prisopplysning av endel vanlige tjenester hos bilverkstedene.

Dette skal gjøre det lettere for bilverkstedene å opplyse om prisene, og det skal gjøre det lettere for forbrukere å sammenlikne priser hos flere verksteder.

Slik er prisskjemaet

Det nye prisskjemaet som bilverkstedene kan bruke til å opplyse om priser på verkstedstjenestene sine, er satt opp slik at det skal inneholde priser på en del vanlige tjenester på flere bilmodeller.

Skjemaet er satt opp slik at verkstedene skal legge inn pris på tjenester som for eksempel oljeskift eller omlegging av dekk.

I tillegg skal verkstedene opplyse om timepris, slik at det lettere skal bli mulig å vurdere verkstedets prisnivå.

Forbrukerombudet oppfordrer verkstedene til å gi prisopplysninger for 10 ulike bilmodeller, og at de i tillegg bør legge til priser på produkter de selger til fastpris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer