Strømpriser

Ny rekord - igjen

Døgnprisen for strøm blir onsdag 4,9 kroner per kWh i Sørvest-Norge. Det er ny prisrekord i landet.

NY REKORD: Det blir en ny prisrekord for strøm onsdag, denne gangen på Sørvest-landet. Foto: Heiko Junge / NTB
NY REKORD: Det blir en ny prisrekord for strøm onsdag, denne gangen på Sørvest-landet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken til de høye prisene er europeiske energipriser, som aldri har vært høyere enn nå, skriver Europower.

Sørvest-Norge har også den høyeste maksprisen onsdag. Mellom klokken 21 og 22 vil strømprisen her ligge på 5,26 kroner per kilowattime (kWh), viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

I Sørøst-Norge blir prisen 3,55 kroner per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge blir prisen 0,66 kroner, i Nord-Norge blir prisen 0,014 kroner og i Vest-Norge blir prisen 2,97 kroner.

Døgnpris

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil onsdag ligge på 2,21 kroner per kWh. Det er 0,0048 kroner høyere enn på tirsdag og 1,57 kroner høyere enn samme dag i fjor.

Den høyeste døgnprisen på strøm onsdag finner vi altså i Sørvest-Norge. Deretter kommer Sørøst-Norge med en døgnpris på 2,98 kroner, Vest-Norge med en døgnpris på 2,88 kroner, Midt-Norge med en døgnpris på 0,31 kroner og Nord-Norge med en døgnpris på 0,011 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer