Sparing i aksjefond

– Ny rekord

Personkunder tegnet fondsandeler for 17 milliarder kroner, og satte dermed ny rekord i kriseåret 2020.

NY REKORD: Aldri har nordmenn tegnet fondsandeler mer enn i 2020, viser statistikk fra VFF. Foto: Øystein B. Fossum
NY REKORD: Aldri har nordmenn tegnet fondsandeler mer enn i 2020, viser statistikk fra VFF. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

– Til tross for fallende aksjekurser og stor usikkerhet rundt konsekvensene av coronapandemien gjennom våren, avsluttet vi fondsåret godt i pluss, sier administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF) i en pressemelding.

Året sett under ett, endte personkundenes nettotegning i verdipapirfond på 17 milliarder kroner i fjor. Av dette ble rekordhøye 16,8 milliarder satt i aksjefond. Det er den klart høyeste nettotegningen i aksjefond siden målingene startet.

285 milliarder kroner

Personkundenes forvaltningskapital i verdipapirfond er nå på 285 milliarder kroner, en økning på 8,6 milliarder fra 2019.

Totalt for alle kundegrupper ble det nettotegnet verdipapirfond for 54 milliarder kroner i fjor.

Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond var ved utgangen av året på 1493 milliarder kroner, en økning på 166 milliarder fra 2019.

Fondsparing, fordelt på type

Fondtype Andel
Aksjefond67 %
Kombinasjonsfond18 %
Obligasjonsfond6 %
Pengemarkedsfond3 %
Andre rentefond6 %
Andre fond / hedgefond-

Tabellen viser personkunders fordeling av midler i verdipapirfond. Ca. 67 prosent av den totale forvaltningskapitalen er plassert i aksjefond, etterfulgt av 18 prosent i kombinasjonsfond. Kilde: VFF

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer