Ny rentegave

Renten ble i ettermiddag satt ned med et halvt prosentpoeng.

Ny rentegave
Publisert
Sist oppdatert

Nok en lykkelig melding til alle med lån: Norges Banks styringsrente er nå satt ned til 6,0 prosent.

Det er bare en måned siden Norges Bank sist satte ned renten med 0,5 prosentpoeng.

Dermed har sentralbanksjefen innfridd markedets forventninger. Mange eksperter har nemlig spådd et rentekutt på 0,5 prosentpoeng i dag.

Hos iMarkedet kan du se hvilke banker som allerede har satt ned renten:
Disse har satt ned renten

Kan bli redusert enda mer

Ifølge sentralbank Svein Gjedrem er det nå mer sannsynlig at inflasjonen på to års sikt blir lavere enn 2,5 prosent, enn at den blir høyere.

Siden Norges Bank styrer etter en inflasjon på 2,5 prosent, er det dermed god sjanse for at vi vil se enda flere rentekutt i løpet av året.

Godt nytt for landets låneslaver, og for en stor del av industrien. Men selvsagt ikke like hyggelig for de med fete bankkonti.

Tar æren

Finansministeren mener å ha vært en bidragsyter til den lavere renten vi nå får.

- Norges Banks beslutning om å sette ned renten med ytterligere et halvt prosentpoeng i dag viser at det har vært riktig av Regjeringen å holde fast ved et stramt budsjett med lav utgiftsvekst. Et stramt budsjett er med på å lette presset på pengepolitikken. Det er derfor viktig at statsbudsjettets utgiftsside nå forblir stramt videre i 2003, understreker finansminister Per-Kristian Foss.

- Høy lønnsvekst og sterk kronekurs gjør at industrien og resten av konkurranseutsatt sektor har det vanskelig. Regjeringen har levert sitt bidrag gjennom et stramt budsjett. Retningslinjene for den økonomiske politikken innebærer at pengepolitikken har fått en klar rolle i å stabilisere den økonomiske utviklingen. Det er i første omgang pengepolitikken som bør reagere når utsiktene for økonomien endres, understreker finansministeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer