Studielån hos Lånekassen

Ny renterekord

Nå synker den flytende renta på studielånet enda mer.

NY REKORD: Lånekassen setter ned renta fra 1. november. Foto: Terje Pedersen / NTB
NY REKORD: Lånekassen setter ned renta fra 1. november. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen melder onsdag formiddag at den flytende renta på studielånet synker til 1,312 prosent fra 1. november.

Den flytende renta har ligget stabilt under 2 prosent, siden september i fjor. Nå vil den synke ytterligere 0,03 prosent, fra dagens 1,342 prosent, skriver Lånekassen i en pressemelding.

NY REKORD: Grafikken viser utviklingen av flytende rente og fast rente (3, 5 og 10 år) i Lånekassen fra januar 2016 til og med november 2021. Grafikk: Lånekassen
NY REKORD: Grafikken viser utviklingen av flytende rente og fast rente (3, 5 og 10 år) i Lånekassen fra januar 2016 til og med november 2021. Grafikk: Lånekassen Vis mer

Det er godt nytt for de om lag 90 prosentene som ikke har bundet renta på studielånet sitt. Samtlige av de resterende 10 prosentene har bundet renta i tre, fem eller ti år, godt over dagens flytende rentenivå.

– Ni av ti av de som betaler på studielånet har flytende rente, og fra 1. november vil de få rekordlav rente, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

Lav fastrente også

Ifølge Lånekassen er i overkant av 700 000 av deres 1,2 millioner kunder tilbakebetalere. 659 400 av dem har flytende rente, mens 45 000 kunder har fastrente. Ni av ti velger å beholde flytende rente på lånet.

Også fastrentene i Lånekassen er historisk lave, selv om de har steget noe det siste halvåret. Fra 1. september kunne studielånskunder binde renta til 1,933 prosent for tre år, 2,257 prosent for fem år og 2,550 prosent for ti år.

Fastrentene som gjelder fra 1. november i år fastsettes imidlertid ikke før i begynnelsen av oktober. Rentene i Lånekassen skal være markedsstyrt, og blir basert på beregninger fra Finanstilsynet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer