Studielån hos Lånekassen

Ny renterekord

Nå synker den flytende renta på studielånet enda mer.

NY REKORD: Lånekassen setter ned renta fra 1. november. Foto: Terje Pedersen / NTB
NY REKORD: Lånekassen setter ned renta fra 1. november. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen melder onsdag formiddag at den flytende renta på studielånet synker til 1,312 prosent fra 1. november.

Den flytende renta har ligget stabilt under 2 prosent, siden september i fjor. Nå vil den synke ytterligere 0,03 prosent, fra dagens 1,342 prosent, skriver Lånekassen i en pressemelding.

Det er godt nytt for de om lag 90 prosentene som ikke har bundet renta på studielånet sitt. Samtlige av de resterende 10 prosentene har bundet renta i tre, fem eller ti år, godt over dagens flytende rentenivå.

– Ni av ti av de som betaler på studielånet har flytende rente, og fra 1. november vil de få rekordlav rente, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

Lav fastrente også

Ifølge Lånekassen er i overkant av 700 000 av deres 1,2 millioner kunder tilbakebetalere. 659 400 av dem har flytende rente, mens 45 000 kunder har fastrente. Ni av ti velger å beholde flytende rente på lånet.

Også fastrentene i Lånekassen er historisk lave, selv om de har steget noe det siste halvåret. Fra 1. september kunne studielånskunder binde renta til 1,933 prosent for tre år, 2,257 prosent for fem år og 2,550 prosent for ti år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer