Hvor mye er 1 G

Ny sats for grunnebeløpet klar

Etter å ha blitt corona-utsatt, er det nå klart hvor mye 1G er - som er utgangspunktet for mange av Navs utbetalinger.

GRUNNBELØPET JUSTERES: Hvor mye 1 G blir fra 1. mai, er nå klart. Foto: NTB Scanpix
GRUNNBELØPET JUSTERES: Hvor mye 1 G blir fra 1. mai, er nå klart. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år blir det gjort en oppjustering av satsene for ytelser fra Nav med utgangspunkt i det såkalte grunnbeløpet (G). Dette skjer normalt 1. mai, men i år bestemte regjeringen seg for å utsette dette til i høst.

1. og 2. september ble trygdeoppgjøret gjennomført, som nå er klart. Blant annet pensjonistforbundet er ikke fornøyd med trygdeoppgjøret, og viser til at pensjonene er regulert lavere enn prisveksten i fem av de siste seks årene.

På bakgrunn av trygdeoppgjøret er det også bestemt hvor mye den nye satsen for grunnbeløpet skal være.

Så mye er 1 G

Regjeringen skriver i en pressemelding at grunnbeløpet i folketrygden øker med 1,5 prosent fra 99.858 kroner til 101.351 kroner fra 1. mai 2020. En lønnsvekst på 1,7 prosent ligger til grunn for reguleringen.

Nå som satsen for grunnbeløpet er klar, vil flere stønadsmottakere motta en etterbetaling fra mai og frem til nå - siden utbetalingene skulle vært beregnet etter ny sats fra og med mai.

Når kommer etterbetalingen?

Endringen i grunnbeløpet gir ifølge Nav en økning i flere av ytelsene. Oversikten nedenfor viser hvem økningen gjelder for og når pengene blir utbetalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer