Ny selvangivelse!

Skatteetaten offentliggjorde fredag at alle landets lønnsmottagere og pensjonister fra neste år får tilsendt den nye "ferdigutfylte" selvangivelsen. Det blir også mulig for mange å levere selvangivelsen over Internett eller via telefonen. Ny frist for levering er 30. april.

Publisert

Den nye selvangivelsen har i år vært et prøveprosjekt i fem av landets kommuner. De som har få rettelser og tilleggsopplysninger, får skatteoppgjør i juni. De øvrige får skatteoppgjør til høsten. Skattebetalerforeningen er ikke udelt positiv til den nye ordningen.

Skattebetalerforeningen betenkt

Direktør Erik Stenbeck i Skattebetalerforeningen stiller seg positiv til den nye ordningen, men han har betenkninger.

- Jeg er redd for at folk ubevisst kommer til å ta lettere på arbeidet med selvangivelsen når de mottar et dokument med ferdigutfylte tall. Dette advarer jeg sterkt mot, i prinsippet bør alle skattebetalere legge like mye arbeid i den nye selvangivelsen som i den gamle, sier han til DinSide.

Han håper at skatteetaten legger ved informasjon som gjør det krystallklart at den nye selvangivelsen krever akkurat den samme kontrollen av tallene som tidligere.

- Den nye selvangivelsen har færre sjekkpunkter enn den gamle. Vær derfor nøye med å kontrollere at du får med deg alle fradragene som du har krav på. Husk også at det er viktig å føre inn ekstrainntekter som du har hatt i løpet av året men som ikke står oppført i den nye selvangivelsen. Hvis ikke risikerer du en skikkelig baksmell, minner han om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer