Ny slankepille

For første gang kan vi kjøpe en slankepille resepfritt i hele EU.

Snart kan du kjøpe Alli reseptfritt i hele EU.  Foto: Colourbox.com
Snart kan du kjøpe Alli reseptfritt i hele EU. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medisinen Alli, til bruk mot fedme, vil snart være godkjent som reseptfritt legemiddel i hele EU/EØS.

Det vil være første gangen et reseptfritt legemiddel får felles europeisk godkjennelse. Alli kan foreløpig ikke kjøpes på norske apotek. Det skriver Statens legemiddelverk i en pressemelding.

Alli inneholder virkestoffet orlistat. Orlistat er samme virkestoff som finnes i det reseptbelagte legemidlet Xenical. Alli inneholder 60 mg orlistat, mens Xenical inneholder 120 mg.

Alli inneholder altså lavere dose av virkestoffet orlistat enn Xenical. Det er lagt vekt på at dersom man bruker Alli sammen med kaloriredusert diett, kan det hjelpe pasienter med å gå ned i vekt. Det er også lagt vekt på at Alli har færre bivirkninger enn Xenical på grunn av den lavere dosen. Pakningsvedlegg og merking er spesielt tilpasset reseptfri bruk, ifølge Statens legemiddelverk.

Hvem kan bruke den?

Alli kan brukes til behandling av overvektige voksne pasienter som har "body mass index" (BMI) større eller lik 28 kg/m2. Er BMI under denne grensen anbefales ikke bruk av Alli. Kaloriredusert diett med lavt fettinnhold er en viktig del av behandlingsopplegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer