Ny søkemotor mot svindel-spam

Brevskriverne fra Nigeria og andre land gir aldri opp - fordi folk utrolig nok fortsatt lar seg lure. StorOslo Sikkerhetstjeneste har nå sett seg nødt til å lage en egen søkemotor for å håndtere alle henvendelsene fra lettlurte nordmenn.

Publisert
Sist oppdatert

Søkemotoren ble lagt ut denne uken på det private vaktselskapets nettside. I følge styrefomann Nils Lunde, er den utviklet for å håndtere alle henvendelsene de fortsatt mottar fra nordmenn som er i tvil om hvordan de skal håndtere invitasjoner til eventyrlige pengeplasseringer.

- Det er ikke lengre siden enn i vår at vi ble oppringt av en som befant seg på et hotellrom i Togo og lurte på hva han var blitt med på, svarer Lunde på vårt spørsmål om det virkelig fortsatt er folk som går på svindelforsøkene.

- Vi overførte ham raskt til et annet hotell, og fikk ham ut av landet i full fart. Det er spesielt tøft for dem som faktisk havner alene i Togo på bar bakke. Nigeria har et spesielt system, hvor du ikke kommer noen vei med myndighetene uten å betale for det.

Som et brev fra Foss

På vaktselskapets nettside advares det ganske kraftig mot genuine brev fra sentrale nigerianske myndigheter: "Har du mottatt et ekte brev fra enten Central Bank Of Nigeria, eller et ekte brev fra finansministeren selv, så ikke la deg lure. Finansministerens kontor, Central Bank Of Nigeria, og en rekke andre høytstående personer, driver med denne svindelen. Andre igjen kjøper brevpapir og stempler fra samme institusjoner," skriver vaktselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer