Slik avslører du svindel

Ny Sparebank 1-svindel: Slett med en gang!

Svindelbølgen som var varslet før jul, skyller inn over oss. Nå er det Sparebank 1 som blir misbrukt.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula er dessverre også høytid for svindlere - og i år var det forventet ei svindelbølge før jul.

Flere av svindelforsøkene har Dinside tatt tak i de siste ukene, og siste svindel i rekka prøver å lure deg ved å misbruke Sparebank 1:

Svindel-hintene

E-posten over dumpet nemlig nettopp inn i undertegnede journalist sin innboks, og siden hun ikke har noen konto i denne banken, var hun ganske sikker på at dette var svindel med en gang.

Og, når vi ser på e-postadressen som er avsender (info@asbposolutions.com), ser dette heller ikke veldig Sparebank 1-aktig ut.

Men, det er lett å bli lurt, for når e-posten ligger uåpnet i innboksen, ser du ikke den mistenkelige avsenderadressen (da står det bare «Sparebank 1»), og på mobil får du ikke opp noe mer info om avsender i topp selv når du har åpnet e-posten, slik du gjør på datamaskin.

Svindlerne er imidlertid noen skikkelige rampenisser, for de har også utformet e-posten slik at det ikke bare er via «klikk her»-boksen du må trykke for å sendes videre til svindelsida - de har nemlig gjort det slik at hele e-posten er en eneste stor knapp som sender deg rett inn i fella.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer