Ny superpille kan forlenge livet med 30 år

En forsker har fått over fem millioner kroner for å undersøke om et hormon kan være nøkkelen til en lengre liv.

Publisert
Sist oppdatert

Professor John Speakman har fått et stipend på 450.000 pund, omtrent 5,3 millioner kroner, for å studere hvordan hormonet thyroxin kan påvirke stoffskiftet og fjerne frie radikaler fra kroppen - og dermed forlenge livet, skriver den engelske avisen Daily Mail.

Tidligere har forskere fra universitetet i Aberdeen funnet ut at mus med høy forbrenning lever lengre, og høyere nivå av thyroxin i kroppen fører til høyere forbrenning.

Dette igjen endrer den biologiske prosessen i cellene som splitter proteiner, noe som deretter fører til færre frie radikaler. Når frie radikaler blir produsert brytes kroppsvevet ned.

Professor Speaksman, som jobber ved zoology-avdelingen på universitetet, sier at dersom den fire år lange undersøkelsen av mus blir en suksess kan tester på mennesker starte i løpet av det neste tiåret.

Hvis utviklingen av medisinen går som forskeren håper kan det føre til en medisin som gjør at folk beholder helsen og lever i 30 år ekstra.

- Vi har tidligere undersøkt mus, og de med høyere stoffskifte levde lenger, sier professor Speakman.

- Vi har sett på biokjemien og det ser ut til å skje på grunn av en endring i stoffskiftet som hjelper dem til å bli kvitt frie radikaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer