Europris

Ny svindel

Nye forsøk på lureri dukker stadig opp på Facebook.

FREKT: På Facebook finner man falske konkurranser fra svindlere som utgir seg for å være Europris. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FREKT: På Facebook finner man falske konkurranser fra svindlere som utgir seg for å være Europris. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindlere vet å utnytte store merkevarer for å lure penger og personlig informasjon fra uskyldige ofre, og svindelforsøkene dukker stadig opp. Nå har det dukket opp to falske Europris-kontoer med falske konkurranser på Facebook.

Innlegget som ble publisert på mandag, har fått over 840 kommentarer og er blitt delt av over 400 personer. For å gjøre den falske konkurransen mer troverdig har svindleren brukt bilder av Europrislogoen og flere ansatte med handleposer.

I kommentarfeltet er det flere som advarer mot svindelforsøket, men mesteparten tror de deltar i «konkurransen».

DinSide har vært i kontakt med Jonas Guttormsen, kommunikasjonsansvarlig i Europris, som er klar over svindelforsøkene. Han henviser til sine tidligere uttalelser:

- Dessverre ser vi altfor ofte at noen få misbruker både Europris og andre merkevarer for å utnytte brukerne på sosiale medier. Vi anbefaler å lese innleggene godt og se etter verifisering. Vi spør aldri om kredittopplysninger i forbindelse med konkurranser, forklarte han til DinSide i desember.

RIKTIG SIDE: Dette er den verifiserte Facebook-siden til Europris. Foto: Skjermdump
RIKTIG SIDE: Dette er den verifiserte Facebook-siden til Europris. Foto: Skjermdump Vis mer

Videre anbefalte han alle å rapportere inn de falske Facebook-kontoene, og fortalte at de fleste «ekte» Facebook-sidene har et stempel som viser at de er verifiserte.

- Ta kontakt med oss slik at vi får stoppet problemet raskest mulig. Er uhellet ute og du har gitt fra deg kredittopplysninger eller annen sensitiv informasjon må dette tas med banken så raskt som mulig.

Facebook-kontoen «Falske og villedende konkurranser», advarer også mot de ferske svindelforsøkene.

I desember skrev DinSide om en rekke svindelforsøk, og Easy Park, Rema 1000, Vipps og Klarna kom med advarsler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer