Rema 1000

Ny svindel

Norske selskaper utnyttes av folk med ondsinnede hensikter.

REMA 1000: Nå er det flust av svindelforsøk på Facebook. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
REMA 1000: Nå er det flust av svindelforsøk på Facebook. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Surfer du på Facebook om dagen, bør du passe ekstra godt på. Nå nærmest florerer det med svindelsider som forsøker å lure deg med konkurranser og store premier.

En ting som går igjen er såkalte «fanssider», for eksempel «Europris Fans» og «Ikea Fans», som framstår som ekte Facebook-sider, men bare er lureri med et mål om å lokke deg til å kommentere på siden.

Frister med store premier

Før jul skrev vi om en svindelside på Facebook som utga seg for å være en ekte side og lovet bort flotte premier til dem som kommenterte på innlegget deres.

Nå har det dukket opp nye «Rema 1000 Fans»-sider der flere hundre nordmenn har kommentert på et innlegg som lover å dele bort hele 500 gaveposer i anledning Rema 1000s 43-årsdag. For godt til å være sant, ja, og det er det.

«Rema 1000 Fans» har ingenting å gjøre med selskapet.

- Vær kildekritisk

Da DinSide snakket med Celina Sjøberg, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, om en liknende svindel før jul, uttalte hun at de er klar over slike svindelforsøk og at de ikke er glade for at noen utgir seg for å være dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer