Rema 1000

Ny svindel

Denne gangen er det Rema 1000 som utnyttes i et svindelforsøk.

SVINDEL: Flere hundre nordmen har kommentert på den falske konkurransen til den falske Rema 1000-siden på Facebook. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SVINDEL: Flere hundre nordmen har kommentert på den falske konkurransen til den falske Rema 1000-siden på Facebook. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Nye svindelforsøk dukker stadig opp. Ofte er det store merkevarer som blir utnyttet. Denne gangen er det Rema 1000 som blir utsatt.

En ting som går igjen er såkalte «fanssider», for eksempel «Europris Fans» og «Ikea Fans», som framstår som ekte Facebook-sider, men bare er lureri med et mål om å lokke deg til å kommentere på siden.

Ofte er det konkurranser hvor man kan vinne lukrative premier.

Flere hundre kommentarer

Nylig ble det opprettet en Facebook-side som heter «Rema 1000 Fans», som har rukket å få 90 følgere.

Facebook-siden har postet en «konkurranse» i forbindelse med Rema 1000 sin bursdag. Her frister de med spesialgaveposer til 500 stykker.

«For å feire 44-årsdagen til Rema 1000 gir vi bort 500 spesialgaveposer til alle som skrev "Gratulerer med dagen" før 22. mai 2023. Lykke til!» står det på siden.

Innlegget har per nå over 700 kommentarer med håpefulle nordmenn som vil vinne.

- Vær kildekritisk

Rema 1000 har ikke svart på våre henvendelser i helga, men DinSide snakket med Celina Sjøberg, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, om en liknende svindel før jul. Da uttalte hun seg at de er klar over slike svindelforsøk og at de ikke er glade for at noen utgir seg for å være dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer