Ny teknikk mot kolikk

Trenger du en måte å hjelpe din gråtende baby på? Teknikker som etterligner rytmen i livmoren kan løse kolikkmysteriet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en barnelege fra California som har funnet ut at etterligning av livmoren kan stoppe barnets gråt. Resultatet ble publisert på American Academy of Pediatrics National Conference and Exhibition.

- Dette kan være løsningen på et 3000 år gammelt medisinsk mysterium om hva som skaper kolikk. Det er mange råd om barnas mat, men nesten ingenting om hvordan man skal hjelpe gråtende babyer, sier Harvey Karp, professor i barnesykdommer ved University of California, til WebMD.

Fem teknikkerBarna kastes ut av livmoren før årets fjerde kvartal og før de er fullstendig utviklet. Det betyr at de fremdeles trenger forsiktige kjærtegn og lyder fra livmoren. Barnets gråt kan faktisk være et resultat av savnet etter lydene og stimuleringen det opplevde i livmoren.

Man har lenge antatt at hovedgrunnen til kolikk var mageproblemer, men dette er ikke nødvendigvis alltid sant. Enkelte barneleger har forbundet kolikk med temperament, miljø og umodent nervesystem.

Nå kan et nytt system roe ned skrikende barn. Dette systemet inkluderer innpakning, side/mageholding, susing, svinging og suging. Dette aktiverer barnets beroligende refleks i de første tre-fire månedene i livet ved å etterligne erfaringene fra livmoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer