Ny tjeneste klar i dag

Finansportalen.no tar nå mye av jobben med å bytte bank for deg.

Kristin Halvorsen vil de bevisstløse bankkundene til livs. Foto: Kristina Picard
Kristin Halvorsen vil de bevisstløse bankkundene til livs. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Halvorsen mener vi må være mer kritisk til banken vår og har selv bedt om et bedre tilbud.

- Det viser seg at det er et stort paradoks mellom hva slags forhold folk har til banken sin og de betingelsene de faktisk har når de undersøker nærmere, sa finansminister Kristin Halvorsen da Finansportalen.no i dag lanserte sin nye Bytt bank-tjeneste i dag.

Bytt bank er en ny løsning som hjelper deg i gang, og du vil når som helst på døgnet kunne starte forhandlinger med bankene om bedre betingeler. Med denne tjenesten skal det bli enda enklere for forbrukerne å orientere seg i markedet og hente inn tilbud fra andre banker.

- Vi må huske at bankene er profesjonelle instanser som vil selge deg et produkt. Nordmenn må slutte å forholde seg til banken sin som om man er i familieselskap, sier Halvorsen.

Her kommer du direkte til den nye Bytt bank-tjenesten.

Har du rente på 4,75? Slik får du det

Ba selv om bedre rente

Finansportalen.no

 • Norges offisielle veiviser til bank, sparing og forsikring
 • Organisert som en avdeling under Forbrukerrådet
 • Lanserer nå tjenesten Bytt bank, som skal gjøre det enklere for deg som forbruker
 • Halvorsen har selv boliglån og forteller DinSide at hun ganske nylig ba om et nytt tilbud fra banken sin.


  - Det er lenge siden jeg byttet bank, men det er ikke lenge siden jeg orienterte meg om betingelsene mine og ba om et bedre tilbud, og det fikk jeg, sier Halvorsen.

  Men til tross for at mange kan spare tusenvis av kroner på å bytte, viser tallene at de fleste nordmenn er lojale mot banken sin. Halvorsen tror at folk har sperrer mot å bytte.

  - Ja, jeg tror mange har sperrer, at de synes det er vanskelig å sammenligne de ulike produktene og orientere seg i prosent, annuitetslån, serielån og alt som hører med, sier Halvorsen til DinSide.

  Hun understreker at dette var noe av bakgrunnen for å starte Finansportalen.

  - Vi vil de bevisstløse kundene til livs, sa Halvorsen på pressekonferansen i dag.

  Elisabeth Realfsen er daglig leder i Finansportalen.no Foto: Kristina Picard
  Elisabeth Realfsen er daglig leder i Finansportalen.no Foto: Kristina Picard Vis mer

  Derfor har Kristine (23) byttet bank


  - Handler om slingringsmonn

  - Vi bruker massevis av tid på å handle varer på salg for å spare noen hundrelapper, men folk vil ikke bruke en eller to timer på å undersøke betingelsene i banken og kunne spare tusenvis, og dette vil vi gjøre noe med, sier Halvorsen.

  Elisabeth Realfsen, daglig leder for Finansportalen.no tror at nordmenn har en tendens til å stå med lua i hånda i stedet for å ta tak, men hun tror også det handler om slingringsmonn i økonomien.

  - Vi har hatt det veldig godt. Når folk får det trangere, er det også større interesse for å finne de beste tilbudene for å spare penger, sier Realfsen.

  Slik fungerer det

  Det nye verktøyet gjør at du kan sette i gang forhandlinger med bankene mens du er inne på Finansportalen.no og sammenligner tilbud.

  Samtidig som du sammenligner produkter, vil du kunne henvende deg direkte til bankenes mottaksapparat, og be om bytte av bank, tilbud, eller bedre betingelser hos din egen bank.

  Prutingen, eller bankbyttet, må du imidlertid fortsatt gjøre selv, men du kan starte prosessen hos Finansportalen.no. Bankene vil fortsatt foreta en skikkelig kredittvurdering før du får lån.

  Hvis du vil gi din eksisterende bank en sjanse, kan du også gjøre dette ved hjelp av portalen. Banken din kjenner betingelsene du har som eksisterende kunde, mens Finansportalen.no viser prisene som nye kunder blir tilbudt. Oppdager du at nye kunder får bedre priser enn du får hos banken din, kan du be om bedre betingelser ved hjelp av portalen.

  Mer å rutte med

  Mange boliglånskunder har nå fått kuttet renta med hele to prosentpoeng på kort tid. Har du et boliglån på 1 million kroner, tilsvarer rentekuttet på to prosentpoeng 14.400 kroner mer å rutte med i året etter skatt.

  I vår tabell kan du finne beløpet som gjelder for akkurat deg

  Sjekk hvilken bank som tilbyr best boliglånsrente nå:
  Beste boliglånsrente 1 million
  Beste boliglånsrente 2 millioner

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer