Ny vaksine mot allergier og MS

En helt ny behandlingsform kan ta knekken på allergier, astma og flere alvorlige sykdommer.

Publisert
Sist oppdatert

Engelske forskere har utviklet en helt ny metode som kan forhindre allergiske reaksjoner i kroppen.

De første testene viser at fremgangsmåten kan ta knekken på problemer som allergier, astma, eksem eller andre alvorlige auto-immune sykdommer som multippel sklerose.

Nyheten kommer bare to uker etter at amerikanske forskere meldte om store fremskritt med en vaksine mot dyreallergier ved hjelp av proteinet IgG.

LES HELE SAKEN: VAKSINE MOT KATTE-ALLERGI

Begeistrede forskereDen nye behandlingsformen består av å tilføre kroppen ekstra mengder av celler med navnet CD4+ regulerende T-celler. Disse cellene er viktige for at immunforsvaret kan forholde seg til allergener uten å reagere med en allergisk reaksjon.

Forskerne ved Imperial College i London er begeistret over den nye oppdagelsen. De håper at den nye metoden kan resultere i en vaksine mot allergier i løpet av fire eller fem år fremover.

- Denne oppdagelsen er et svært viktig skritt for å forstå hvordan immunsystemet spiller en viktig rolle i allergiske reaksjoner.

- Selv om vi har kjent til disse T-regulerende cellene i mange år, er dette første gang vi funneg en måte å bruke dem for å kontrollere allergiske reaksjoner, forteller forskningsleder Mark Larché til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer