Nybakte mødre er nettavhengige

Får ro i sjelen av å alltid være tilkoblet.

Mange nybakte mødre klarer ikke å slappe av hvis de ikke har nettilgang. Foto: colourbox.com
Mange nybakte mødre klarer ikke å slappe av hvis de ikke har nettilgang. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er nå så avhengige av teknologi at en tredjedel av oss føler oss urolige hvis vi ikke har tilgang til Internett eller kan bruke mobiltelefonen vår, melder PA News.

Les også: Beskyttelse mot mobilstråling

Stresset uten nett

Ifølge undersøkelsen, som ble utført av Virgin Media, ble 35 prosent stresset hvis de ikke kunne kontakte familien umiddelbart. 33 prosent følte seg urolige hvis de ikke kunne jobbe online, mens 27 prosent hevdet at de var mest bekymret for å ikke kunne kommunisere med venner.

Les også: Møt legen din på Facebook

Det å ikke ha tilgang til onlinekart (25 prosent), kunne besøke datingsider (21 prosent) eller shoppe etter de beste tilbudene (15 prosent) forårsaket også stress.

To tredjedeler av personene som deltok i undersøkelsen hevdet at de følte seg mer avslappet når de hadde umiddelbar nett- eller mobiltilgang, og denne gruppen ble døpt Sosos – ”Switch on to switch off”.

Les også: Helbreder deg via Wikipedia

- En forbindelse til verden utenfor

- En livsstil der man alltid er ”på” passer nok ikke for alle, men denne rapporten kaster lys over at det faktum at det finnes et betydelig antall mennesker som faktisk får mer ro i sjelen av å alltid være tilkoblet, sier Mark Schweitzer, som er daglig leder i Virgin Media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer