Nybakte mødre vil ha kjendis-kropp

Mødre som nettopp har fått barn føler seg presset til å slanke seg for å figuren raskt tilbake, og kjendismødre som Liz Hurley og Victoria Beckham får skylden.

Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av 500 gravide og nybakte engelske mødre sier det de bryr seg mest om etter fødselen er å gå ned de kiloene de la på seg under graviditeten.

Mer enn 80 prosent la skylden på kjente mødre som får det til å se enkelt ut å gå ned i vekt, og mener de er dårlige rollemodeller, viser en undersøkelse fra Norwich Union Healthcare.

Mange av de spurte sier de føler seg presset til å gå ned i vekt.

Selv om 22 prosent av alle nybakte mødre sier det beste med å være gravid er at man kan spise hva man vil, sier 13 prosent sier det verste er å kjenne seg tjukk.

En femtedel fryktet at de aldri ville få tilbake kroppsformen de hadde før fødselen, og nesten halvparten prioriterte å få formen tilbake etter fødselen.

Super-veltrente kjendismødre som Liz Hurley og Victoria Beckham som fikk tilbake figuren etter få uker blir beskyldt for å sende ut feil signaler til mødre.

- Det er et stort press på kvinner som skal få barn, sier doktor Yehudi Gordon som jobber ved en fødeklinikk i London og har vært legen til gravide kjendiser som Jerry Hall og Elle McPherson til BBC.

- Dette presset blir økt av medieoppmerksomheten. Kjendismødre har stor interesse av å komme raskt tilbake i form fordi medieoppmerksomheten er så viktig for dem.

- Men det mødre må forstå er at disse kjendisene har tatt seg fri noen timer hver dag for å nå disse målene, og har hjelp av en rekke eksperter som ernæringsfysiologer, personlige trenere og barnepiker.

- De fleste vanlige mødre har ikke råd eller tid til denne typen luksus, sier han.

Belinda Phipps, som leder en organisasjon for gravide og nybakte mødre i England, mener kjendismødre som Elizabeth Hurley, som gikk kraftig ned i vekt rett etter fødselen, legger et slankepress på ferske mødre.

- Kroppen bruker ni måneder på å forbrede seg på fødselen, så det er sprøtt at vi forventer at mødrenes kropper skal komme tilbake til formen de hadde før graviditeten så raskt, sier hun.

Mozon.no, 14.07.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer