Nye corona-tiltak i butikkene

Uproblematisk med nasjonale tiltak, mener både Virke og Olav Thon Gruppen, som drifter mange av landets kjøpesenter.

STRENGE TILTAK: På en pressekonferanse søndag 3. januar, valgte regjeringen å stramme ytterligere inn på coronatiltakene i Norge. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra mandag 4. januar anbefaler regjeringen at alle kjøpesentre og butikker innfører antallsbegrensninger og adgangskontroller. Dette som ett av flere coronatiltak som gjelder i to uker fremover.

Virke, som er hovedorganisasjon for handelsnæringen, frykter verken for nye tiltak eller smitte i butikkene i tiden fremover.

Nasjonale smittevernskrav

Harald Andersen, direktør for handel i Virke, sier de opplever at det regjeringen ønsker er å innføre «Oslo-modellen», som allerede er i bruk i hovedstaden, over hele landet.

- I samarbeid med Standard Norge har vi utarbeidet en egen smittevernsveileder for butikkene, for å overholde avstandskravene i butikker og kjøpesenter. Denne har fungert utmerket i hovedstaden, sier Andersen.

Dersom regjeringen velger å forskriftsfeste kravene til butikker og kjøpesenter, mener Virke at arbeidet som er gjort i Oslo bør være et naturlig utgangspunkt for disse kravene.

- Vi forutsetter at næringen involveres i forskriftsarbeidet, understreker Andersen.

Også Olav Thon Gruppen har på sine kjøpesentre i Viken, Oslo og Bergen fulgt det som nå blir nasjonale tiltak allerede, og dette videreføres nå på alle deres senter landet over, i tillegg til en anbefaling om bruk av munnbind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer