Nye problemer med Altinn

Mange nordmenn får ikke sjekket selvangivelsen. Grunn: Stor pågang.

Altinn setter brukerne på vent, for å takle pågangen. Derfor er det mange som sliter med å få sjekket selvangivelsen Foto: Altinn.no
Altinn setter brukerne på vent, for å takle pågangen. Derfor er det mange som sliter med å få sjekket selvangivelsen Foto: Altinn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag ble selvangivelsen 2011 lagt ut på nett, men nå kommer det inn flere meldinger om at folk ikke får tilgang til skattetallene sine.

Mange som i skrivende stund prøver å logge seg inn, blir møtt med en plakat, der Altinn melder om stor pågang.

«Beklager, men på grunn av svært stor trafikk må vi be deg prøve igjen om en stund», heter det i meldingen fra Altinn.

Altinn er nettportalen som har ansvaret for å drifte og levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter, deriblant selvangivelsen.

– Det er mange som møter en køplakat akkurat nå. Det er fordi mange tusen brukere prøver å logge seg inn samtidig. Vi har derfor valgt å fordele trafikken, slik at noen vil bli dirigert inn til køplakaten, og få tilgang senere når andre har logget ut. Løsningen er ikke nede, det er bare enorm pågang akkurat nå, sier informasjonsansvarlig for Altinn Jørgen Ferkingstad, til DinSide.

– Men dere visste vel at det kom til å bli stor pågang i dag?

– Årets løsning tåler mye høyere trafikk enn i fjor, den er skalert betydelig opp og mange feil er rettet. Dessuten er det gjort grundige ytelsestester. Vi har valgt å innføre ytelsesdirigering, slik at vi skulle unngå at løsningen skulle gå ned, sier Ferkingstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer