Nygifte kvinner depper

Stadig flere rammes av "the bridal blues".

Livet som nygift er ofte ingen dans på roser. Foto: colourbox.com
Livet som nygift er ofte ingen dans på roser. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner opplever å få en skikkelig nedtur etter at bryllupet og bryllupsreisen er overstått. Det viser en fersk amerikansk undersøkelse, melder avisen Daily Mail.

Les også: I gode og onde dager

Etter måneder med nitidig planlegging og forberedelser til den store dagen, med en eventuell påfølgende bryllupsreise, kommer hverdagen i mange tilfeller som et sjokk etter at alt har lagt seg.

Urealistiske forventninger

Amerikanske psykologer opplever at stadig flere kvinner oppsøker dem for hjelp til å takle tilværelsen som nygift. Psykologene omtaler fenomenet som "the bridal blues".

- Forventningene til hvetebrødsdagene er ofte så høye hos nygifte kvinner, at hverdagen kan komme som en stor nedtur. Lykkerusen legger seg faktisk så raskt at opptil 10 prosent finner det nødvendig å oppsøke hjelp for å takle omstillingen, sier psykolog Michelle Gannon til Time magazine.

Les også: Ekteskap er sunt

Hun forteller at et økende antall nygifte kvinner søker råd for nygifte via ulike nettsider. Ifølge psykologen kunne mange nygifte imidlertid ha godt av en virkelighets-sjekk. Mange krisemaksimerer og frykter at ekteskapet vil gå nedenom og hjem når de forteller om krangling om sex, penger og husarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer