Nygifte vil ikke dele bankkonto

Tiden med ”alt mitt er ditt” er forbi.

Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt har man sett på ekteskapet som en tid for å dele alt, men den tradisjonen er over, i følge en ny rapport.

Antallet gifte par med hver sin bankkonto har økt dramatisk de siste årene, i følge forskerne.

- Det ser ut som at mens folk gifter seg på grunn av tradisjon, er man ikke interesserte i å dele når det gjelder penger, sier doktor Carol Burgoyne, som ledet undersøkelsen, til British Association Festival of Science.

Hun forteller videre at deres gruppe med engelske par som snart skulle gifte seg, kun ville dele penger når det gjaldt regninger.

- I moderne forhold gir penger like mange problemer som sex, så muligheten til å styre sine egne penger er viktig for mange mennesker, sier Phillip Hodson fra British Association for Counselling til ThisIsLondon.co.uk.

Heller ikke i Norge er det vanlig å ha felles bankkonto, forteller familierådgiver Yren Brenna-Lund ved Familierådgivningsgruppen i Oslo og Akershus, og det mener hun er en fordel.

- I Norge har vi kommet langt med likestillingen, så her har det vært vanlig at mennesker i parforhold har hver sin bankkonto en stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.