NYHET: Paranoiaforsikring

Redd for terror? I våre naboland kan du nå tegne en egen, omstridt terrorforsikring.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Jyllandsposten tilbyr Europeiske Reiseforsikring en forsikring som dekker terrorhandlinger.

Dobbeldekning

Det danske Forbrukerrådet er kritisk. De mener forsikringen er unødvendig og tilbyr noe forsikringskundene allerede har.

NYHET: Paranoiaforsikring


Europeiske Reiseforsikring i Norge bekrefter at dekningen allerede finnes.

- Kjøper du en standard reiseforsikring hos oss, er du allerede godt dekket mot terror, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring i Norge.

Vennesland var ikke klar over det danske tilbudet før hun leste om det i avisa. Hun ser ingen grunn til å etablere et liknende tilbud her på berget.

Plutselig

- Vår dekning inkluderer til og med evakuering. Jeg ser derfor ikke at det er behov for en egen terrorforsikring, sier Vennesland.

Hun mener dessuten prisen (premien) vil bli relativt høy, på grunn av at dekning av terrortilfeller er kostbart for forsikringsselskapene.

Terrorklausulen krever likevel at det må være et plutselig, ikke forusett terrortilfelle, som bombingen på Bali i fjor.

Forsikringen dekker ikke terroraksjoner i land der det er en kjent risiko for bråk. Europeiske opererer med en liste over risiko-land basert på det britiske utenriksdepartementets liste.

Dette er landene der du kan risikere terror

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer