Bingo

Nytt bingoregelverk åpner for høyere toppgevinster

Maksimalgevinsten i databingo heves fra 5.000 til 10.000 kroner. I tillegg blir det tillatt å spille bingo på nettet.

DOBLER TOPPGEVINSTEN: Nå økes grensen for hvor mye du kan få lov til å vinne på bingo. Den dobles fra 5.000 til 10.000 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DOBLER TOPPGEVINSTEN: Nå økes grensen for hvor mye du kan få lov til å vinne på bingo. Den dobles fra 5.000 til 10.000 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Formålet med endringene er å styrke bingo som et sosial møtested og spill på det norske markedet og gi bransjen mulighet for teknisk utvikling, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

De nye endringene i bingoregelverket følger opp stortingsmeldingen « Alt å vinne – ein ansvarleg og aktiv pengespelpolitikk.»

– Samtidig vil dette opprettholde inntektsgrunnlaget til mindre foreninger og lag som mottar overskudd fra bingo, sier kulturministeren.

Endringene åpner blant annet for at personer kan delta i hovedspill på bingo via internett «på nærmere vilkår.»

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal evaluere ordningen med nettspill i løpet av to år. Et krav her er at spillet er knyttet til en fysisk bingohall i sanntid.

For såkalt databingo blir 30-sekundersregelen endret slik at det enkelte spill skal ta minimum 30 sekunder, i stedet for at det skal være 30 sekunders pause mellom spillene. Dette vil trolig bety økt omsetning på databingo, tror bransjen. I tillegg økes maksimumsgevinsten i hovedspillet fra 5.000 kroner til 10.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer