Bingo

Nytt bingoregelverk åpner for høyere toppgevinster

Maksimalgevinsten i databingo heves fra 5.000 til 10.000 kroner. I tillegg blir det tillatt å spille bingo på nettet.

DOBLER TOPPGEVINSTEN: Nå økes grensen for hvor mye du kan få lov til å vinne på bingo. Den dobles fra 5.000 til 10.000 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DOBLER TOPPGEVINSTEN: Nå økes grensen for hvor mye du kan få lov til å vinne på bingo. Den dobles fra 5.000 til 10.000 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Formålet med endringene er å styrke bingo som et sosial møtested og spill på det norske markedet og gi bransjen mulighet for teknisk utvikling, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

De nye endringene i bingoregelverket følger opp stortingsmeldingen « Alt å vinne – ein ansvarleg og aktiv pengespelpolitikk

– Samtidig vil dette opprettholde inntektsgrunnlaget til mindre foreninger og lag som mottar overskudd fra bingo, sier kulturministeren.

Endringene åpner blant annet for at personer kan delta i hovedspill på bingo via internett «på nærmere vilkår.»

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal evaluere ordningen med nettspill i løpet av to år. Et krav her er at spillet er knyttet til en fysisk bingohall i sanntid.

For såkalt databingo blir 30-sekundersregelen endret slik at det enkelte spill skal ta minimum 30 sekunder, i stedet for at det skal være 30 sekunders pause mellom spillene. Dette vil trolig bety økt omsetning på databingo, tror bransjen. I tillegg økes maksimumsgevinsten i hovedspillet fra 5.000 kroner til 10.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer