Nytt budsjett på DinSide

DinSide har hatt et interaktivt husholdningsbudsjett helt fra lanseringen for ti måneder siden. Men det har ikke vært særlig brukervennlig - før nå.

Publisert

DinSides budsjett har flere interessante finesser som gjør det både brukervennlig og morsomt:

Et statlig utgangspunkt

Når du åpner budsjettet første gang, vil du få spørsmål om husstandens sammensetning. Når du har svart på dette, går programmet i databasen og henter opp et standardbudsjett tilpasset din husholdning.

Dette budsjettet er delvis basert på budsjettet til Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO), men avviker noe fra dette. Det er også lagt til noen utgiftsposter som ikke er med i SIFOs budsjett.

Du forfiner budsjettet

Det automatisk genererte budsjettet vil neppe passe fullt ut for deg. Du vil derfor ønske å gå inn og rette opp ihvertfall det som passer dårligst.

Når du gjør det, kan du samtidig angi hvor ofte inntekten eller utgiften forekommer, og når den forekommer neste gang. Da blir dette lagt inn i fremtiden - budsjettet går 24 måneder fremover i tid.

I skrivende stund betyr det at budsjettet ender i februar år 2001, men neste måned vil det være lagt til en måned i den andre enden. Det er altså et rullerende budsjett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer