Nytt fra nyttår

Kjøp av sex er bare én av flere ting som blir ulovlig i 2009.

Et sett av nye lover og regler skal gjøre det vanskeligere å lure deg. Foto: Per Ervland
Et sett av nye lover og regler skal gjøre det vanskeligere å lure deg. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangen til det nye året kan komme brått på noen. Derfor har vi samlet noe av det du bør vite om nye lover og regler i 2009. Det meste er gode nyheter for deg som forbruker.

  • Forbud mot sexkjøp: Forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester som ble vedtatt av Stortinget i høst, trådte i kraft fra 1. januar 2009.
  • Endringer i forsikringsavtaleloven: Forsikringsselskapene må nå ha saklig grunn for å nekte noen forsikring. Forslaget styrker kundenes rettigheter.
  • Les mer

  • Frarådingsplikt ved kredittkjøp: En ny paragraf i kredittkjøpsloven innebærer en plikt til å fraråde forbruker fra å ta opp kreditt som kan være en for stor økonomisk belastning for forbrukerens økonomi. Flere nektes kredittkort
  • 150.000 nordmenn kan ha blitt lurt!

  • Styrking av rettssikkerhet og rettshjelp: Regjeringen øker inntektsgrensen for fri rettshjelp til å omfatte 60.000 flere husstander enn i 2008. Inntektsgrensene økes fra 230.000 kroner til 246.000 kroner for enslige, og fra 345.000 kroner til 369.000 kroner for ektefeller og andre som lever sammen med felles økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.