Nytt fradrag gir 50.000,- i året

Svenskene har betalt 177 millioner kroner mindre for oppussing.

ROT-fradraget sikrer svenskene billig oppussing. Foto: Per Ervland
ROT-fradraget sikrer svenskene billig oppussing. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli innførte svenske myndigheter det såkalte ROT-fradraget, hvor det er mulig å senke regningen på oppussing og annet arbeid i hjemmet med 50.000 kroner per person i året, melder Skattebetalerforeningen.

Etter halvannen måned med fradraget viser tall fra det svenske Skatteverket at innføringen har vært en suksess. Det er allerede utbetalt 177 millioner svenske kroner i skattereduksjon for denne type arbeid, og Skatteverket har mottatt mer enn 26.000 søknader om tilbakebetaling, skriver Skatt.no.

Bør du pusse opp selv? Vi har regnet på det

Beløpet trekkes fra umiddelbart

Ordningen fungerer slik at fradraget kommer direkte på fakturaen, det vil si at regningen fra håndverker til forbruker kuttes umiddelbart og at håndverkerne i etterkant får refundert beløpet fra skattemyndighetene.

Mange har tatt til orde for at den svenske ordningen også bør kunne innføres i Norge. Tilhengere av ROT-fradraget ønsker dette tiltaket for å stimulere økonomien og hjelpe småbedriftene med å få flere oppdrag. Andre mener at det også kan være et godt tiltak for å minimere svart arbeid fordi det rett og slett ikke blir lønnsomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.