Nytt håp for hvithåringer

Kan få fargen tilbake …

Forskere fra Tyskland mener de har funnet formelen til hvordan man kan få tilbake fargen i hvitt hår.  Foto: Colourbox
Forskere fra Tyskland mener de har funnet formelen til hvordan man kan få tilbake fargen i hvitt hår. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes håp for de som har blitt hvit i håret på grunn av sykdom eller alt for mye stress. Nå tror forskere at de har funnet formelen som gjør det mulig å omgjøre prosessen; altså få fargen tilbake i hvitt hår.

I et forskningsprosjekt fra universitetene i Manchester og Lübeck, brukte forskerne molekyler for å stimulere pigmentene som er ansvarlig for hårfarge. Det melder BBC. Og ifølge BBC, ser ekspertene på dette som et oppløftende gjennombrudd.

Les også: Sju hårreisende fakta

På et tidlig stadium

I studien brukte forskerne molekylet K(D)PT, som er svært lik de hormonene i kroppen som stimulerer hårpigmentet melanin.

Forskerne tok hårfollikkel fra seks kvinner mellom 46 og 65 år og utsatte de for to sykdommer som gjør håret hvitt; en hudsykdom som heter alopecia areata og den stressrelaterte sykdommen telogen effluvium.

Etter å ha blitt behandlet med molekylet K(D)PT økte mengden av pigmentet melanin i follikkelen betraktelig.

Forskningsleder Dr. Ralf Paus har tro på at denne teknikken vil kunne gi hvithåringer fargen tilbake. Han poengterer likevel at forskningen er på et tidlig stadium og at man fortsatt ikke vet om det er mulig å gjenopprette fargen på hele håret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.