Nytt håp for skallede

Stamceller kan være nøkkelen for å gi skallede håret tilbake, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Forskning på skallede mus viser at de kan få hårveksten tilbake etter å ha fått en type stamceller implantert i hodebunnen.

Dette er første gang vi har fått til hårvekst ved hjelp av implantering av stamceller sier doktor George Cotsarelis fra universitetet i Pennsylvania til nyhetsbyrået AP.

Studien ble publisert søndag på internettsiden til tidsskriftet Nature Biotechnology.

- Vi har vist for første gang at disse cellene har mulighet til å skape ny hårvekst når de er hentet fra ett dyr og implantert i et annet, sier Cotsarelis, som tror dette vil fungere også på mennesker.

Selv om cellene blir kalt stamceller er de forskjellige fra stamceller fra embryoer. Forskning på disse har vært kontroversielt fordi den ødelegger embryoene i prosessen.

Biologene som studerer hår på grunn av de fornyende kvalitetene sier studien er et viktig gjennombrudd. Men de understrekte at en kur for skallethet er noen år unna.

To medisiner på markedet som ble utviklet for å behandle forstørret prostata men senere viste seg å ha økt hårvekst som en sideeffekt omsetter for omtrent 700 millioner hvert år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer