Nytt kutt i styringsrenta

Norges Banks styringsrente er nå 2,5 prosent.

Nytt kutt i styringsrenta
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har besluttet å sette ned styringsrenta med ytterligere 0,5 prosentpoeng. Det betyr at den nye styringsrenta nå er 2,5 prosent. Sist styringsrenta lå på dette nivået, var våren 2006.

Dermed gjorde Norges Bank det de varslet på forrige rentemøte.

- Når Norges Bank kutter med 0,5 prosentpoeng, er dette i tråd med rentebanen. Ny informasjon har bekreftet at det er behov for å kutte renten videre, men mye av de dårlige nyhetene vi har fått i det siste, var allerede bakt inn i Norges Banks analyse da renten ble kuttet med 175 basispunkter i desember og ytterligere 100 basispunkter ble signalisert, hvorav 50 på møtet i dag, sa Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities, til DinSide tidligere i dag.

Svekket vekst

– Veksten i verdensøkonomien er ytterligere svekket siden desember. Lavkonjunkturen ute ser ut til å ramme bredt og bli dypere enn tidligere antatt. Utsiktene for norsk økonomi og risikobildet tilsier at det nå er riktig å sette styringsrenten ned med 0,50 prosentenheter til 2,50 prosent, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Norges Bank tror nedgangen i rentene og de nye finanspolitiske tiltakene vil dempe utslagene av den internasjonale lavkonjunkturen på produksjonen og sysselsettingen i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.