Nytt mobilnummer ga tilgang til en annen persons Messenger

- Ubehagelig, sier Geir Åkerland, og spør seg hvordan dette er mulig.

MESSENGER-TILGANG: Ved kjøp av ny telefon til dattera, fikk Geir Åkerland tilgang til en annen persons Messenger-konto. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
MESSENGER-TILGANG: Ved kjøp av ny telefon til dattera, fikk Geir Åkerland tilgang til en annen persons Messenger-konto. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var da Geir Åkerland skaffet mobil til sine to barn, at de hadde den ubehagelige Facebook-opplevelsen:

Det ble bestilt nytt SIM-kort og mobilnummer fra OneCall, og så skulle Åkerland sette opp for bruk av Facebook Messenger på den ene telefonen.

Da startet problemene.

Logget inn på noen andres Messenger

- Da vi skulle logge inn på Messenger på dattera mi sin telefon, fikk vi beskjed om at passordet var feil, og fikk tilsendt et nytt passord på SMS til mobilen. Da kom vi derimot inn på profilen til en annen person, forteller Åkerland.

Da Geir Åkerland oppdaget feilen, avinstallerte han appen på dattera sin mobil, og tok kontakt med Facebook via tjenesten «Rapporter et problem», men etter over en uke har han fortsatt ikke hørt noe.

- Vi vet ikke hvor feilen ligger, men syns det er ubehagelig at det skal gå an å få tilgang til en annen persons Messenger-meldinger bare ved få et nytt telefonnummer, sier Åkerland, som selv mistenker at den forrige eieren av mobilnummeret hadde knyttet nummeret til sin Facebook-konto.

Dinside kontaktet Facebook onsdag i forrige uke for å få deres forklaring på problemet, men de har fortsatt ikke kommet med et svar til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer