Pris på strøm

Nytt nettleie-forslag kan spare deg opp til 4000 kroner årlig

Energi Norge foreslår en ny ordning for å jevne ut nettleien i hele landet.

STORE FORSKJELLER: Mange betaler vesentlig mer i nettleie enn andre, gjerne på grunn av avstanden mellom kundene, terreng og klima. Et nytt forslag fra Energi Norge kan få ned nettleiekostnadene over hele landet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
STORE FORSKJELLER: Mange betaler vesentlig mer i nettleie enn andre, gjerne på grunn av avstanden mellom kundene, terreng og klima. Et nytt forslag fra Energi Norge kan få ned nettleiekostnadene over hele landet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er store forskjeller på nettleien i Norge, og det er et lite antall nettselskaper som står for den høyeste nettleien, ifølge Energi Norge.

Derfor har interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen sendt et forslag til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), hvor de foreslår en utjevningsordning på mellom 20 og 90 millioner kroner, som kan få nettleien under 45 øre per kilowattime over hele landet, unntatt avgifter.

- Med denne modellen vil kundene med den dyreste nettleien i dag spare mellom 3500 og 4000 kroner i året, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge til Dinside.no.

Forslaget innebærer ikke at noen får dyrere nettleie enn de har i dag, understreker Øverås.

Utjevningsordningen kan enten finansieres over statsbudsjettet, gjennom Enova-avgiften eller elavgiften, men Energi Norge har ikke tatt stilling til hvilken løsning som vil være best ennå.

NVE: Ingen kommentar

Tore Langset, seksjonssjef for økonomisk regulering i NVE, bekrefter at de mottok forslaget i forrige uke, men vil ikke kommentere noen av de innspillene de har fått før de har overlevert vurderingene sine til Olje- og energidepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer