Nytt øl holder deg våken

Et nytt øl med koffein som skal motvirke sløvhet hylles av ungdom. Leger og politiet er ikke like begeistret.

Publisert
Sist oppdatert

I England forventer man barer som er åpne hele døgnet i nærmeste fremtid. For at man skal holde ut lengre enn en vanlig bytur lanseres nå et øl som skal motvirke sløvheten normal alkoholholdig drikke bringer med seg.

Halv kopp kaffeØlet har et alkoholinnhold på 4,5 prosent, noe som er vanlig i øl. Det som skiller dette ølet fra andre merker er koffeinen. Koffeinen skal tilsvare en halv kopp kaffe.

Det høres fantastisk ut for mange. Ølet skal smake litt annerledes enn ellers, men smaken skal være tilvennelig. Effekten sammenlignes med Red Bull. Du kan altså være full uten å bli sløv, og kan dermed holde ut mye lengre enn vanlig på festen. Drømmesituasjon?

FarligDet er dessverre ikke så enkelt. I følge professor Tom Saunders kan det være farlig å drikke denne ølen: - Det oppmuntrer folk til å tro at effekten av alkohol lindres av koffein, sier Saunders til The Sun.

Han mener også at ølet kan føre til mer dehydrering og verre fyllesyke.

Også politiet stiller seg kritisk til produktet. Ifølge Aftonbladet sier en polititalsmann at dersom ølet innebærer mer alkoholbruk er drikken det siste de behøver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.