Nytt potensmiddel på tur til Norge

Om få måneder kan en ny potenspille være på det norske markedet. Pillen skal ifølge produsenten være mer potent enn noen andre legemidler, og særlig nyttig for menn med diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Fire år har gått siden potenspillen Viagra kom på markedet. Ifølge produsenten Pfizer har den blitt solgt til mer enn 17 millioner menn på verdensbasis.

Nå kan en ny konkurrent være på trappene. Legemiddelselskapene Bayer og GlaxoSmithKline (GSK) har store forventninger til legemiddelet Vardenafil - som snart kan selges til norske menn med potensproblemer - under produktnavnet Levitra. Om pillen faktisk får ståkarakter gjenstår å se, men talsmennene er i alle tilfelle optimistiske:

Venter på godkjenning- Mange pasienter sier de har for dårlig effekt av den behandlingen de har prøvd, og har savnet flere alternativer. Vi tror at Levitra, som er mer potent enn de legemidlene som er tilgjengelige i dag, vil være et meget godt og effektivt legemiddel til disse pasientene, sier Erik Flatmark som er leder for Bayer Pharma.

- Spesielt har Levitra vist god effekt hos diabetikere, som er en gruppe som ofte ikke får god nok virkning av annen behandling, hevder han.

Bayer og GSK forventer å få europeisk godkjenning og således være tilgjengelig i hele Europa - inklusive Norge - i løpet av første halvår av 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer