Nytt prishopp på byggevarer

Byggevarekjeder advarer om at byggevarer kan bli inntil 20 prosent dyrere i løpet av våren. Bransjen skylder på krigen i Ukraina.

DYRERE: Nå varsler byggevarekjedene at byggevarer vil stige ytterligere i pris. Foto: Shutterstock / NTB
DYRERE: Nå varsler byggevarekjedene at byggevarer vil stige ytterligere i pris. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Byggevarekjeder advarer om at byggevarer kan bli inntil 20 prosent dyrere i løpet av våren. Bransjen skylder på krigen i Ukraina.

– Markedet kommer nok opp på det høyeste prisnivået vi har sett de siste fem årene, sier Pål Erichsen, kategoridirektør i Optimera – Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør, til NRK.

Firmaet, som har rundt 140 Montér-butikker i Norge, har varslet prisendringer fra 1. april 2022.

– I over to år har vi hatt et sterkt marked med høy internasjonal etterspørsel, og på toppen av dette kommer utfordringer knyttet til krigen i Ukraina, sier Erichsen.

Krigen har ført til at det ikke lenger kjøpes inn varer fra Russland og Hviterussland, som er store produsenter av trelast og trebaserte produkter.

LETTVEGG: Med riktige forberedelser og verktøy er det ikke så vanskelig som du kanskje tror. Video: Simen Søvik. Vis mer

– Da må dette hentes fra andre markeder. De vil få større etterspørsel og prisen kan øke, sier Erichsen.

I tillegg vil varer som produseres ved hjelp av betydelige mengder energi, bli påvirket av høye energipriser. Erichsen antar det vil gi en prisøkning på isolasjonsprodukter og gipsplater.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer