Nytt pyramidespill?

Prismesssig kommer PGOne greit ut i vår oppdaterte Telefonkalkulator. Men nå mistenkes selskapet for å drive ulovlig pyramidesalg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Forbrukerrådet som mener at PGOne's praksis minner om ulovlig pyramidespill.

Forsøkt vervet

Forbrukerrådet har ved flere tilfeller blitt kontaktet av personer som er blitt forsøkt rekruttert som distributører/selgere for PGOne.

Dyrt: For å kunne selge videre må du først betale 6.700 kroner inn i systemet. Som distributør blir du også avkrevd kjøp av tjenester fra PGOne.

PGOne eies av det svenske firmaet Natures Own, som driver det de selv betegner som nettverkshandel.

Lotteriloven

- Våre opplysninger tyder på at enkelte av PGOnes distributører har en praksis som kan anses å fungere som en pyramide. Det betyr i så fall at enkelte av PGOnes kunder blir deltakere i et system som kan stride mot lotteriloven, sier jurist Vegard Syvertsen til Forbrukerrapporten.

Det er Lotterilovens paragraf 16 som forbyr pyramidesalg.

- Fra våre undersøkelser kan det synes som om det blir utbetalt bonus for å verve nye medlemmer. Dette går frem på nettstedet www.norlinkonline.com, forteller Syvertsen videre.

Det er også Syvertsen som har skrevet brev til Lotteritilsynet og bedt dem vurdere virksomheten til PGOne og deres distributører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer