Nytt register for alternative behandlere

Registeret vil føre til bedre sikkerhet for pasientene, økt seriøsitet og forretningsmessige ordnede forhold blant utøverne, mener Helsedepartementet.

Publisert
Sist oppdatert

Det frivillige registeret er nå opprettet av Brønnøysundregistrene i samarbeid med Helsedepartementet.

Ordningen skal være med på å ivareta pasientsikkerhet og forbrukerrettigheter for den som oppsøker en registrert alternativ behandler.

- Dette registeret gir en fin oversikt i jungelen av utøvere av alternativ behandling, sier avdelingsdirektør i Helsedepartementet, Elisabeth Salvesen.

Registeret er frivillig og det finnes dermed ingen krav om at den enkelte utøveren må registrere seg for å praktisere alternativ behandling.

- Å være registrert som alternativ behandler inneholder ikke en offentlig godkjenning av slike virksomheter, påpeker avdelingsdirektør Eirik Kristiansen ved Brønnøysundregistrene.

- Registreringen innebærer at forbrukerne kan være trygge på at utøveren er medlem av en godkjent utøverorganisasjon, at de er forsikret og at de har en virksomhet som er registrert i Enhetsregisteret.

Den enkelte utøver må ha en faglig bakgrunn som er i samsvar med den enkelte utøverorganisasjon. Etter søknad kan Sosial- og helsedirektoratet godkjenne utøverorganisasjoner for registrering. Utøveren forplikter seg dermed til å drive forsvarlig virksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer