Vinmonopolet

Nytt rekordår for Vinmonopolet – har solgt 115 millioner liter

Aldri før har Vinmonopolet solgt flere liter vin og sprit. Rekorden kan bli stående i flere tiår, tror kommunikasjonssjefen.

SALGSREKORD: I fjor solgte Vinmonopolet 115,5 millioner liter, og mer kan forventes den siste uka i året. Foto: Heiko Junge / NTB
SALGSREKORD: I fjor solgte Vinmonopolet 115,5 millioner liter, og mer kan forventes den siste uka i året. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er nok en rekord som kommer til å bli stående veldig lenge. Trolig noen tiår, såfremt vi får bukt med pandemien og samfunnet kan åpne opp igjen, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til NTB.

Allerede onsdag 22. desember passerte polutsalgene i Norge rekordsalget fra fjoråret på 115,5 millioner liter.

I en prognose laget i årets siste uke anslår Vinmonopolet at salget vil ende på 118,5 millioner liter for hele året. Det er en oppgang på 2,5 prosent fra fjoråret, som allerede var et tydelig rekordår.

Koronaeffekt

Pandemien trekkes fram som den soleklare årsaken til salgshoppet.

– Koronarestriksjonene har gitt en betydelig reduksjon i grensehandelen og taxfreesalget, og i tillegg har skjenkingen på utesteder vært redusert store deler av året, sier Nordahl.

Årsaken til at salget i koronaåret 2021 blir høyere enn koronaåret 2020, tror Nordahl er at pandemien har preget salget mer eller mindre hele året gjennom, mens det for alvor slo inn i mars i 2020.

– Til vanlig har folk fire kanaler hvor de kjøper vin og brennevin: Taxfree, grensehandel, uteliv og Vinmonopolet. Når tre av fire kanaler har falt bort store deler av året, er det klart noen av disse literne har blitt kjøpt hos oss i stedet, sier kommunikasjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.