Nytt rentekutt: Se hva det betyr for deg

Nok en gladnyhet for landets gjeldsslaver. Svein Gjedrem har i dag satt ned renta. Med vår rentekalkis ser du hva du sparer på 1-2-3!

Publisert
Sist oppdatert

Så gikk det som de fleste ekspertene hadde tippet: Norges Bank setter ned bankenes innskuddsrente, foliorenten, til 4,0 prosent med virkning fra 26. juni.

I tillegg har Gjedrem åpnet for ytterligere en rentenedsettelse ved neste rentemøte.

Mer i vente

Med en rente på 4,0 prosent ser Norges Bank det som mer sannsynlig at inflasjonen på to års sikt blir lavere enn 2,5 prosent enn at den blir høyere. I praksis betyr Gjedrems uttalelse at Norges Bank sannsynligvis reduserer renta også i det neste rentemøtet om seks uker, melder NTB. Styringsrentene er dermed nede på samme nivå som våren 1998. Forskjellen er at nivået den gang var stigende, og allerede i august hadde sentralbanken økt rentene til 8 og 10 prosent. Høsten 1998 ble et økonomisk mareritt for Norge med sterkt fallende aksjekurser og den laveste oljepris på mange tiår. Det laveste rentenivå Norge har hatt i moderne tid var i januar 1997 da styringsrentene lå på 3,25 og 5,25 prosent. Høyeste nivå opplevde vi høsten 1992 med en foliorente på 11 prosent og en dagslånsrente på hele 25 prosent.

Du finner mer info om rentekuttet hos vår søsterpublikasjon iMarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer