Nytt selskap lurer norske kunder

Tar betalt for slankeprodukter som skulle være gratis.

Vær skeptisk til firmaer som vil gi deg gratisprøver på diverse helseprodukter. Ikke alle er like seriøse. Foto: COLOURBOX:COM
Vær skeptisk til firmaer som vil gi deg gratisprøver på diverse helseprodukter. Ikke alle er like seriøse. Foto: COLOURBOX:COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindel blir stadig mer utbredt, og mens enkelte forsøker å lure de som søker kjærligheten på nettet, er nettbanken et yndet mål for andre kriminelle.

Tidligere i år kunne DinSide fortelle om firmaet FormLife, som lurte en rekke norske kunder i fjor. Leder Ragnar Wiik i Forbruker Europa kunne da fortelle at et annet firma var i gang og opererte med de samme produktene og samme framgangsmåte, blant annet via forlokkende tilbud på Facebook.

Nå går Forbruker Europa ut og advarer mot firmaet, som går under navnet Formezones.

>> Her handler du trygt: Nettbutikken nordmenn foretrekker

Trekker penger fra kundene

Selskapet, som befinner seg i Danmark, tilbyr gratis prøver på diverse slankeprodukter. Nå har både Forbruker Europa og Forbrukerrådet mottatt klager fra flere personer som reagerer på selskapets praksis.

Blant annet trekker de penger fra kundenes betalingskort uten at dette er avtalt på forhånd.

– Formezones kunder forteller at de har takket ja til en gratis velkomstpakke for diverse helseprodukter, men endt opp med at deres betalingskort er blitt belastet og at de har blitt abonnent uten samtykke, sier Ragnar Wiik i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.