Svindel

Nytt svindelbrev på papir - fra Spania!

- Kan tyde på at e-postsvindel ikke fungerer like godt lenger, mener Norsis.

SVINDEL PÅ «GAMLEMÅTEN»: Tro det eller ei, men en «fjern slektning» har omkommet i ei trafikkulykke og etterlatt seg hele 14,3 millioner euro, som ingen andre arvinger har lagt krav på. Det står det i alle fall i svindelbrevet vi har fått i posten. Foto: Eilin Lindvoll.
SVINDEL PÅ «GAMLEMÅTEN»: Tro det eller ei, men en «fjern slektning» har omkommet i ei trafikkulykke og etterlatt seg hele 14,3 millioner euro, som ingen andre arvinger har lagt krav på. Det står det i alle fall i svindelbrevet vi har fått i posten. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

En helt vanlig onsdag i juli dumpet et brev ned i postkassa - poststemplet i Lisboa, Portugal. Da brevet ble åpnet, viste det seg derimot å komme fra Antonio Jorge Sanchez Luis, angivelig ansatt i Forex Bank i Madrid, Spania.

Han startet brevet med å understreke at informasjonen i brevet var strengt konfidensiell og «topphemmelig», samt forsikre mottakeren om at innholdet var «helt ekte og genuint».

Dernest skrev Luis at en fjern slektning av mottakeren tragisk nok nylig døde i en trafikkulykke. Avdøde etterlot seg den «nette» sum av 14.320.000 euro, som ingen andre arvinger har gjort krav på, hvilket betyr at alt tilfaller mottakeren av brevet.

Neste steg i prosessen ved å få utbetalt denne pengesummen, er å kontakte Luis via e-post, telefon eller fax (!) for videre beskjed. Og, avsender vil gjerne ha 50 prosent av arvesummen for «bryet».

Ja, dette er svindel

Har det ringt en varselbjelle hos deg ennå? Det håper vi virkelig! Dette er nemlig renspikket svindel.

Mottakeren av brevet har ingen tilknytning til verken Portugal eller Spania, ei heller fjerne slektninger der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer