Nytt triks for å bli tynn

Se bilde av innretningen som skal hindre kroppen i å ta opp kalorier.

Publisert
Sist oppdatert

Jakten på en slank figur avler mange kreative løsninger. Nå har forskere i det amerikanske selskapet GI Dynamics laget en plastgjenstand som de mener kan løse fedmeproblemet.

Les også: De sykeste slankekurene

En tarm i tarmen

Innretningen er testet på 150 personer ved Massachusetts General Hospital i Boston, og har så langt vist seg å fungere.

Les også: Er din slankekur farlig?

En kapsel føres via munnen ned i magen. Der åpner kapselen seg og løser ut en 60 centimeter slange i svært tynn plast. Denne dras ned i tarmen ved hjelp av et kateter, og festes i magen med et «anker» i metall.

Legene skaper altså en tarm i tarmen. Plastfôret hindrer imidlertid at tarmen tar opp kalorier, noe som naturlig nok medfører vekttap.

Forskerne er svært fornøyde med oppfinnelsen sin, som har fått navnet EndoBarrier. Den kan settes inn på mindre enn en halvtime, og fjernes på bare ti minutter.

Les også: Dropp de dårlige matvanene

Ingen operasjon

- Vi endrer ikke magen på noe vis, så pasienten kan fortsette å spise som normalt, sier Stuart Randle, presidenten i GI Dynamics, til Daily Mails nettutgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer