Oda (22) sier hun ble dopet ned. Fikk mobilen misbrukt for 64.000,-

Operatøren krevde først hele regningen betalt. Så ringte Dinside.

SNODIG UTSKRIFT: På fire A4-sider med doble kolonner ser man hvordan tyvene brukte Odas mobil for 64.101 kroner. En absurd sum for en 22 år gammel student. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SNODIG UTSKRIFT: På fire A4-sider med doble kolonner ser man hvordan tyvene brukte Odas mobil for 64.101 kroner. En absurd sum for en 22 år gammel student. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var i fin form hele kvelden og koste meg. Men i tolvtida begynte jeg å bli dårlig, og måtte ut og ta litt luft, forteller Oda til Dinside.

Derfra blir historien om kvelden i Barcelona vanskeligere å fortelle. Både fordi hun ikke husker noe, og fordi opplevelsen er vanskelig å fordøye. Oda ønsker derfor ikke å stille opp med fullt navn.

Det ble raskt tydelig at den da 20 år gamle Oda hadde blitt dopet ned. Kameraten som var med henne forteller at hun kastet opp i timesvis. Og i tumultene mistet både Oda og kameraten mobilene sine.

- Det var en kjempeekkel opplevelse, så dagen etter tenkte jeg ikke på anmeldelser og sperringer. Jeg ville bare komme meg hjem, sier Oda.

Hun fikk sperret Phonero-abonnementet kvelden etter opplevelsen. Og snart fikk hun vite at tyver – i løpet av omlag seks timer – hadde misbrukt abonnementet hennes for svimlende 64.101 kroner.

LES OGSÅ: Nordmenn taper titusenvis på mobiltyverier i Barcelona – skal være organisert svindel

Krevde pengene betalt

- Phonero sa bare at dette måtte jeg betale. «Her er regningen», liksom, forteller Oda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer