Og vinneren er...

Her drikker du billigst øl i høst.

Publisert
Sist oppdatert

De høye leieprisene gir studentene ekstra trang økonomi, så hvor kan du gå og drikke øl uten å bli flådd? Vi guider deg til billige vannhull i studentbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

TEST: Er du edru nok til å kjøre bil?

Stor forskjell på studentstedene

Studentbarene er kjent for å ha gode priser på øl fordi de fleste barene er drevet på dugnadsbasis av studentene selv. En stikkprøve viser imidlertid at det er store forskjeller. På Studentersamfundet i Trondheim koster det 39 kr for en halv liter øl hvis du er medlem, ellers koster det samme glasset deg 51 kroner.

Les også: Har du nese for øl?

I studentbaren på Chateau Neuf i Oslo koster en øl 34 kroner hvis du er student, og på Kvarteret i Bergen som også er studentdrevet, koster halvliteren 49 kroner uansett om du er medlem eller ikke. På studenthuset Driv i Tromsø koster det 39 kroner for en halvliter øl på onsdager, og 44 kroner ellers i uka. Billa bar på Blindern studenthjem selger øl til 29 kroner halvliteren, men er primært en bar for beboerne og deres venner.

Les også: Salget av slankeøl tar av

Ingen av studiestedene slår barene Klubben og Campus på Norges Handelshøyskole i Bergen, som selger pils til 25 kroner for 0,4 liter til både studenter og eksterne besøkende. På enkelte arrangementer serverer de til og med en halvliter til samme pris, melder Klubb- og kulturutvalget på NHH.

Campus bar: I kjelleren på NHH i Bergen får du pilsen til 25 kr. Foto: NHHS
Campus bar: I kjelleren på NHH i Bergen får du pilsen til 25 kr. Foto: NHHS Vis merFinnes det studentsteder med billigere øl? Tips leserne nederst i artikkelen!

Andre billige vannhull

Du trenger imidlertid ikke henge på studiestedene for å få tak i rimelig øl. Her er noen eksempler på gode priser i de største byene:

Oslo
Choice, Grønland: 34 kr for 0,5 l
Ottos bar, Frogner: 35 kr for 0,5 l (fredager før kl 19)
Stargate, Grønland: 38 kr for 0,5 l
Sofies, Bislett: 39 kr for 0,5 l (tirsdager og torsdager)

Bergen
Ovenpå: 29 kr for 0,4 l (torsdager), ellers 35 kr
Champions: 29 kr for 0,4 l (torsdager før kl 24), ellers 35 kr
Brød & Vin: 40 kr for 0,5 l
Kafé Spesial: 40 kr for 0,5 l

Trondheim
Mormors stue: 34 kr for 0,5 l
Bar Circus: 33 kr for 0,4 l
Bare blåbær: 49 kr for 0,5 (mot studentbevis)

Tromsø
Kaos:35 kr for 0,5 l (før midnatt)
Hawk: 39 kr for 0,5 l (før midnatt)

Grupper på Facebook

For deg som virkelig er på jakt etter billig øl, finnes det egne grupper for dette på Facebook der medlemmene oppdaterer siden. Gruppen "Billig øl i Oslo" har nærmere 7.000 medlemmer som er interessert i lave ølpriser i hovedstaden.

Og vinneren er...


Les også: Her er de beste taxfree-kjøpene

Vet du om steder der de serverer enda billigere øl? Tips leserne under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer