Dyrere bredbånd uten TV

Også Altibox tar mer for TV-løst bredbånd

Dobler installasjonsprisen for rene bredbåndskunder.

Altibox opererer med samme månedspris på bredbånd både for rene bredbåndskunder og kunder som velger TV i tillegg. Men når det gjelder installasjon er historien en helt annen. På bildet fra 2014 viser kommunikasjonsleder Esten Wang fram prisene fra den gangen. Foto: Pål Joakim Pollen
Altibox opererer med samme månedspris på bredbånd både for rene bredbåndskunder og kunder som velger TV i tillegg. Men når det gjelder installasjon er historien en helt annen. På bildet fra 2014 viser kommunikasjonsleder Esten Wang fram prisene fra den gangen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange skjønner ikke lenger vitsen med en TV-boks i stua. Men prøvde du å kaste den ut, møtte du inntil i fjor alt annet enn velvilje hos kabelselskaper som Canal Digital og Get.

Men i fjor tok forbrukermyndighetene grep, og i år er begge de to selskapene på plass med TV-løst bredbåndstilbud.

«Straffer» rene bredbåndskunder

Litt sparer du jo dersom du velger vekk TV-boksen med alle kanalene du ikke trenger og fortsetter å se NRK gratis på nett.

Men slett ikke så mye som du kanskje tror. For både Get og Canal Digital «straffer» kunder som velger vekk TV ved å sette opp prisen på bredbåndet alene.

Eller som selskapene selv ynder å framstille det: Du får rabatt om du bestiller både TV og bredbånd, og mister denne rabatten om du bare bestiller bredbåndet.

Da Dinside for to uker siden regnet på de nye bredbåndsprisene hos Get og Canal Digital med og uten TV, kom vi fram til at du hos begge selskaper må ut med 150 kroner mer i måneden for samme hastighet dersom du velger bort TV-pakka og bare kjøper bredbånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer