Også BNbank diskriminerer borettslag

BNbank nekter, i likhet med Skandiabanken, å gi lån med sikkerhet i borettslagsboliger. Men BNbank har en helt annen begrunnelse.

Også BNbank diskriminerer borettslag
Publisert

Vi skrev nylig om at 10946">Skandiabanken ikke gir lån med sikkerhet i borettslagsleiligheter. BNbank gjør altså det samme.

Siden de fleste boligkjøpere har pant i egen bolig, ekskluderer BNbank de mange tusen menneskene som vil bo i borettslag her i landet. Hele 14 prosent av befolkningen bor i borettslag.

Risiko?

- Historisk skyldes dette at BNbank tidligere var et kredittforetak, som kun ga boliglån med pant i selveierleiligheter. Da kredittforetaket Bolig- og Næringskreditt ble omgjort til forretningsbanken BNbank i 1992, ble de gamle vedtektene beholdt, forteller Erik Jensen, direktør for Personmarked i BNbank .

Borettslag er tildels et utmerket alternativ for de som ikke hadde råd eller ville ta opp store boliglån. I stedet betalte de ned på fellesgjelda i borettslaget gjennom husleie. Jensen antyder at BNbank bevisst velger å ekskludere denne kundegruppen.

- Den reelle grunnen er at vi ser en risikofaktor i det å ta pant i en borettslagsbolig. Tradisjonelt har det vært ansett som mindre risiko forbundet med å ta pant i selveierleiligheter. Pant i adkomstdokumenter i borettslag har ikke vært ansett like sikkert som pant i selveiet bolig. Dette skyldes at fellesgjelden i borettslag ofte har vært relativt stor og uforutsigbar, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer