Også Prozak kan være risikabel for barn

Lykkepillen Prozak, som blir sett på som den eneste medisinen som er sikker for barn, kan føre til psykiske problemer senere i livet.

Publisert
Sist oppdatert

Det forteller forkere til tidsskriftet Science. De sier også at gravide kvinner også kan påføre det ufødte barnet risiko for å utvikle psykiske problemer hvis de bruker medisinen.

Forskerne fra Columbia University i New York fant ut at unge mus som fikk medisinen ble engstelige og deprimerte når de vokste opp.

Forskerne og eksterne eksperter sier også man skal være forsiktig med å trekke konklusjoner på bakgrunn av dyreforsøk.

Alderen på musene som fikk medisinen tilsvarte en menneskealder på fra tre måneder ut i svangerskapet til åtte år gamle barn.

Prozak er den eneste lykkepillen leger kan skrive ut til barn under 18 i flere land.

Men i det siste har mange leger vært forsiktige med å skrive ut den også, og valgt å sende barna til psykolog isteden.

Gravide kvinner blir rådet til å bruke medisinen med forsiktighet.

I forrige måned bestemte amerikanske helsemyndigheter at lykkepiller skulle merkes med store advarsler om at de øker risikoen for selvmord for barn.

- Disse medisinene blir oftere og oftere brukt til å behandle psykiske problemer hos barn og gravide, sier Mark Ansorge, som ledet forskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer