Nav

Øker beløpet

Nå blir det endringer.

GJØR ENDRINGER: Nav øker grunnbeløpet for mange. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
GJØR ENDRINGER: Nav øker grunnbeløpet for mange. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt grunnbeløp og nye satser gjeldende fra 1. mai 2023 skal etter planen bli vedtatt 26. mai, skriver Nav på sine nettsider.

Endringen i grunnbeløpet gir økning i flere av pengestøttene fra Nav.

- Etterbetaling for mai blir i hovedsak utbetalt i løpet av juni måned. Grunnbeløpet blir bruk til å beregne mange av NAVs utbetalinger. Satsen blir oppdatert 1. mai hvert år og blir bestemt etter trygdeoppgjøret, skriver Nav.

Sjekk ut oversikten

Grunnbeløpet for 2023 er ikke bestemt ennå, men i 2022 var det på 111 477 kroner.

Årets økning vil gjelde alle som mottar følgende stønader:

Alderspensjon, arbeidsavklaringspenger, avtalefestet pensjon, kvalifiseringsstønad, overgangsstønad, supplerende stønad, uføretrygd, gjenlevendepensjon, barnepensjon og ytelser til tidligere familiepleier.

Sjekk ut oversikten her.

Endret praksis

Tidligere denne uka informerte Nav om at de har endret praksis for alle ytelser som er ansett som familieytelser etter EØS-regelverket.

Etaten skrev at endringen gjelder tilbake i tid og oppfordret deg derfor til å ta kontakt om du tror endringen kan gjelde deg.

- Nav har endret praksis for ytelsene barnetrygd, kontantstøtte og stønad til enslig mor eller far.

Videre opplyste Nav om at man kan ha rett til erstatning etter skadeserstatningsloven § 2-1, hvis man har hatt et økonomisk tap på grunn av feilpraktiseringen.

- Du må selv dokumentere det økonomiske tapet ditt. Det kan være stønader du har gått glipp av eller utgifter du er påført som følge av feilpraktiseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer