Revidert nasjonalbudsjett 2019

Øker bostøtten med 66 millioner kroner, men færre får

I revidert nasjonalbudsjett ønsker regjeringen å heve boutgiftstaket for mottakere av bostøtte.

STØTTEORDNING: Hvis husstanden din har lav samlet inntekt og høye boutgifter, kan du få bostøtte. Dersom du tror du kvalifiserer deg til støtteordningen, bør du sjekke kalkulatoren på Husbankens nettside. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STØTTEORDNING: Hvis husstanden din har lav samlet inntekt og høye boutgifter, kan du få bostøtte. Dersom du tror du kvalifiserer deg til støtteordningen, bør du sjekke kalkulatoren på Husbankens nettside. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det framgår i revidert nasjonalbudsjett, slik som lekkasjene tilsa, at boutgiftstaket for de som mottar bostøtte økes med 66 millioner kroner fra 1. juli i år.

- Som en del av kampen mot fattigdom får 18.000 familier opp til 8000 kroner mer i bostøtte hvert år, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Bostøtten skal sikre at familier med lav inntekt og høye boutgifter kan bo godt. Mæland mener at økningen vil skape en tryggere hverdag for svært utsatte familier. En god bolig og et godt, trygt bomiljø er viktig for barns oppvekstsvilkår, understreker ministeren.

Færre mottakere

Likevel vil antallet mottakere av bostøtte bli redusert: 4.200 færre kommer til å motta bostøtte i år, et netto kutt på 3.100 mottakere. SV reagerer kraftig på endringene.

Kommunalminister Monica Mæland (H) lovnad om at regjeringen skal bruke 66 millioner kroner mer på bostøtte i 2019, gjør at 1.100 nye husstander kommer inn i ordningen, men samtidig faller flere tusen husstander, etter det NTB forstår, ut av bostøtteordningen.

I revidert nasjonalbudsjett fremgår det derfor at bostøtten totalt sett kuttes med 22,8 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer